tisdag 1 mars 2011

Bakterieodlingen

Bara ordet är äckligt, två komponenter som man inte ska kombinera ens i samma mening, i samma ord! Bakterieodling. Smaka på det, vad får ni för associationer? Mina är inte vackra.

Nu har jag i alla fall fått provsvar. Jag är inte inbilskt sjuk. Jag har något multiresistent skit. Som jag fått av något dagisbarn förmodligen, sa läkaren.
Det finns ingen antibiotika jag får äta eftersom jag är gravid. Så jag får bara stå ut. Jag har varit sjuk en månad nu. Läkaren ville sjukskriva mig i några dagar så jag skulle bli av med det. Men vem hinner med att vara sjuk? Jag får ta det lugnt innan och efter jobbet istället.

Bakterieodling, multiresistent, dagisbarn, smitta. Uschusch!

9 kommentarer:

 1. Jag har säkert samma äckliga bakterie. Jag har varit sjuk och haft influensan fem gånger sen jul. Jag orkar inte!!

  SvaraRadera
 2. Du kommer ångra dig hårt om du stressar i ditt tillstånd. Det är så jävla oskönt att inte ta hand om sig, och i detta fall, sitt barn. Är du oumbärlig på ditt jobb eller är det så att någon annan kan kliva in ett tag? Skärpning!
  //din andra morsa

  SvaraRadera
 3. Men nu måste du blandat ihop det; går det att bota med pencellin så SKALL man göra det, mkt bättre för barnet. Att gå med något skit är INTE bra för barnet.

  SvaraRadera
 4. Lägg ner att du inte ska vila. Klart du måste. Du är ju för i helvete gravid och det kan skada barnet. Inte coolt.

  SvaraRadera
 5. Är nog värt det att vila och ta det lugnt några dagar så du förhoppningsvis blir frisk. Lyssna på farbror Doktorn och släpp jobbet om du kan. Gissar att det kan vara svårt men du vill inte ångra dig senare nu när det inte bara är du som påverkas. Ta hand om dig och krya på dig.

  SvaraRadera
 6. "Bakterieodling, multiresistent, dagisbarn, smitta. Uschusch!" haha, get used to it! var första tanken jag fick :P Inte elakt menat, men sedan barnen började på dagis har vi bollat runt infektioner mellan varandra, den ena värre än den andra. Som tröst kan jag säga att det blir bätte för varje år och snart har vi ett immunförsvar som skulle göra vilken krigsherre som helst grön av avund, muaha-ha-ha-ha!
  Men krya på dig nu och njut de sista veckorna av graviditet, kram!

  SvaraRadera
 7. Så du kan inte vara sjukskriven några dagar för din egen och Pennys skull? Nu måste du nog prioritera om lite. Det finns ju gravida som råkar ut för sjukskrivning i månader. Du jobbar ju inte på räddningstjänsten precis, har svårt att tro att jobbet går under om du inte är där ett par dagar. Just nu måste du faktiskt tänka på dig själv - du har ju en inneboende som är beroende av att du mår bra.

  SvaraRadera
 8. Tänk på inlägget som du skrev om att inte prioritera dig själv. Nu har du ett gyllene tillfälle att göra precis det. Klart du ska vara hemma några dagar, både för din och Penny´s skull. Till och med presidenter blir sjuka och ställer in vissa saker :)

  SvaraRadera
 9. Men Anitha, nu får du ta och varva ner ett par hekto och tänka efter. Vill du riskera din bebbes hälsa för att du tror att du är oumbärlig på jobbet? Larv! Jobbet är väl för tusan inte viktigare än Penny.

  SvaraRadera