onsdag 2 mars 2011

Min kväll och min morgonIgår åkte vi och hämtade det som säkerligen kommer bli Calles nya bil, Chevrolet Blazer Tahoe. Han har den på prov i en vecka. Han hoppade jämfota av eufori igår innan och efter första åkturen, som en liten flicka. Så man kan väl säga att han är inget pokerface när det kommer till att köpa begbilar. Han flaggar köpincitamenten starkt.När vi kom hem hade vi fått en massa post. Två brev från Skattemyndigheten ett som förtäljde att vår vigsel är registrerad och så även mitt namnbyte till Schulman, det redan den 18/2. Tack Lena för utomordentlig service på folkbokföringen. Så glad att jag fick tag i dig!
Sen ett annat om min sommarstuga, ett bra brev. Men personen som skrev brevet har något svart i själen. Jag vet inte vad den här människan är arg på men vederbörande är arg på någonting att utläsa av dennes namnteckning.Jag begrundade vardagsrumsbordet vi gjorde och inser att jag bara blir mer och mer nöjd. Det lever liksom lite av sig själv beroende på vad man fyller det med. Den här upplagan är jag väldigt tillfreds med. Men det kan nog både tillkomma och försvinna föremål efter hand. Det gillar jag. Om några månader kanske det har ett helt annat utseende.
Det kanske blir ett roligt sätt att tidsdokumentera ens liv på.Precis som igår morse kom Calle in med frukost på sängen. Frukostfrallor "bake up" med massa smör och körsbärsmarmelad, min favorit. Te och mina vitaminer. Han är en lite dröm han.
Nu ska jag jobba lite i sängen och sen måste jag in på jobbmöte. Men jag tar det lugnt.
Hörs snart.

11 kommentarer:

 1. Jättefräck bil!

  Att Calle åker omkring med den gör inget, men låt för guds skull inte Penny åka med. Om man ska välja en bil med sämre krockskydd så är det kanske en Skoda från -76 eller något annat konstigt. Inga deformationszoner, krockkuddar, SIPS osv. Som att sitta i en skokartong. En påkörning från sidan så är du rökt. Trodde faktiskt Calle var redo för barn och tänkte längre än så här. Obs! Inte skrivet av en hispig WT-morsa från landet.

  /Man 34, utan barn, med bilintresse

  SvaraRadera
 2. Och varför i alla mina dagar inte tänka lite på miljön? Bor Ni inte i stan? Vad ska Ni med en sån bil till? Du skojar va?
  Det är fantastiskt skönt att åka kommunalt,man behöver bara en viss tids invänjning,man får helt enkelt öva, så man kan alla linjer ev. byten smartaste vägen etc
  När jag började åka kommunalt var jag jättestressad tog en taxi så snart bussen dröjde en minut. Jag kunde inga alternativ..det kan stå lite vad som helst på bussen fast alla stannar i Nacka Forum då man åker från en viss hållplats vid slussen tex.
  Inget slår att kliva på en varm buss eller tunnelbana och sätta sig att läsa en tidning!

  SvaraRadera
 3. Fast skämtar ni?
  Media upplyser oss varje dag om klimatförändringar och hur illa det är ställt med miljön och ändå går ni och köper en bil stor som ett helvete? Jag menar inte att ha en otrevlig besserwisserton men hur tänker ni då? På riktigt alltså, jag undrar verkligen hur ni tänker. Det finns flera snygga bilmodeller som är snällare mot miljön. Ni bor i stan liksom, inte på landet där det kan behövas en stor bil.

  Svara gärna på hur ni tänker.
  I övrigt tackar jag för en fin blogg, tycker om dig!

  SvaraRadera
 4. Bilen platsar i en amerikansk skräckfilm, den är lite frossig, men mest ful och dum.

  SvaraRadera
 5. Det är inte en Blazer Tahoe. Det är en Blazer. Att säga annat är ungefär som att säga att han köpt en Volvo V70 V50. Det är olika modeller.

  SvaraRadera
 6. It's a mix. Det står nämligen både Blazer och Tahoe på den. Det är tydligen någon "specialutgåva". Antar att dom inte skriver båda om det bara är den ena. Men tack ändå för upplysningen.

  SvaraRadera
 7. Först väljer ni en vagn som ni kommer ångra och nu en bil som för det första är så ful så ful, sen en miljöbov och framförallt (borde stått först) så jävla inte en familjebil ur säkerhetssynpunkt. Det finns en anledning till varför man väljer Volvo, t ex och det behöver inte betyda att man är en trist person. Bara smart.Fast när jag tänker efter så tror jag att ni skojar med oss ang bilen...

  SvaraRadera
 8. Ett genuint dåligt val av bil :>

  Äldre amerikanska bilar har en stark tendens att rosta, är onödigt bränsletörstiga och är generellt av sämre kvalitet än sina europeiska och japanska motsvarigheter.

  Som tidigare påpekat är dom dessutom inte särskilt skyddande vid en krock. Moderna bilar är gjorde för att deformeras vid en krock, för att absorbera delar av energin, någon som dessa äldre jänkare alltså inte är.

  Som om inte det vore nog så har dessa bilar ett rent ut sagt uselt andrahandsvärde, då de flesta svenskar är medvetna om ovanstående svagheter.

  Men visst, ibland kan det vara skönt att köpa det som hjärtat vill ha, finns ju en viss logik i det också.

  SvaraRadera
 9. Hej! SNyggt bord, grymt att kunna byta ut saker och därmed förändra i oändlighet. Undrar bara: får du inte fullkomlig panik av att det är gjort av glas och därmed blir skitigt hela tiden? Vi hade tidigare ett soffbord med en liten glasskiva i mitten, jag blev galen och slängde ut det.

  Kanske har du ett tips på hur man håller det rent och glansigt?

  SvaraRadera
 10. Hej! Go for en bättre beg Volvo V70, finns en anledning till att det är sveriges mest sålda familjebil. Mkt nyfiken på vad den lilla burken är för vitaminer? Är själv preggo fyra veckor efter dig och äter mumomega, vitaminkvinna samt probion. kram

  SvaraRadera