torsdag 20 januari 2011

Surtant



Jag blir superirriterad på Stockholm Stads slöhet när det kommer till snöröjning. Just nu är det stora isblock på trottoarerna som forcerar gångare att promenera i körbanan, inte supersäkert. Dessutom är det så mycket grus och fortfarande stora snövallar i körbanan så framkomligheten är fortfarande allt annat än bra.
Jag menar nu har det ju varit tö i flera dagar men ändå är det ingen som ens tänker tanken att forsla bort den snö som är kvar, salta trottoarerna så isen smälter och borsta bort allt grus från körbanan innan det fryser på igen, vilket det med största sannolikhet kommer göra. Det där med att förekomma istället för att förekommas är inget de jobbar efter.

Jag tycker så synd om alla gamla som i princip blir isolerade i sina hem av alla isiga trottoarer. Jag kan ju knappt gå hur skall då de klara det?

Och vad är det för fel, varför lägger man inte värmeslingor i stuprännor och takbläck så det aldrig hinner bli monstermördar-istappar och snöras. Det borde ju vara mer kostnadseffektivt och säkrare än att köra snöröjning i tid och otid.
Tycker det är dåligt av Stockholm Stad!
Detta om detta.

4 kommentarer:

  1. Trottoarerna är inte stadens ansvar utan fastighetsägarnas. Varenda vinter missar folk detta.

    SvaraRadera
  2. Hemma i Piteå har man lagt värmeslingor i marken, numer är gågatan alltid bar.
    I.o.f.s så är Piteå något mindre än Stockholm- men tanken är bra!

    SvaraRadera
  3. Det är då fan att folk aldrig fattar att det är fastighetsägarnas sak. Hör på ordet: FASTIGHETSÄGARE

    SvaraRadera
  4. I Sthlm så snöröjer de endast innan nästa stora oväder är på g, så när du ser en snöröjningsbil nästa gång så är det bara att vänta in ovädret.

    SvaraRadera