fredag 14 januari 2011

Det stora varuhuset i kurvan



Sjuka perspektiv i Photobooth. Vilka superlabbar! Nu ska jag ta senlunch och åka till IKEA och köpa lite ramar. Jag älskar IKEA på vardagar. Ingen människa och stora ytor av nödvändigheter. Kommer aldrig hem från ett IKEAbesök under 1000 kr fattigare. De har verkligen gjort sin hemläxa när det kommer till köpbeteenden. Allt är utstuderat i minsta detalj var saker ska placeras, så att det matchar konsumentens psykologiska mönster under rundturen.

Jag gjorde klart mina tänder förra månaden, ett sjuårsprojekt gick i hamn. Jag är väldigt nöjd med resultatet och min Tandläkare Fredrik på Vila-tandhälsa i Solna är värd varenda extrakilometer från Sjöstan, så bra är han.
Undra vad som blir nästa renoveringsprojekt? Celluliter tror jag.

Vi har börjat kolla på barnvagnar. Som vi provkört och hållit på men slutligen beslutat oss för STOKKE. Kanske inte de mest estetiskt tilltalande men så jävla grym! Allt finns och jag är helt superimpad, så ergonomisk för både förälder och barn.
Superlätt att jacka på och av bilbarnstol och den sätts sedan på vagnskelettet så blir den plötsligt en vagnsittdel. Liggdelen är supersmidig, men sittdelen är bäst.
Lätt att packa ihop och allt det där som jag i vanliga fall blir tokig av.

Dom är väl mest kända för Tripptrappstolen i Sverige men på "kontinenten" är de stora på barnvagnar, vad jag hört från väninnor söder över.

I'm in love!

13 kommentarer:

  1. Nu är jag nyfiken.. Berätta, vad har du gjort med tänderna?

    SvaraRadera
  2. Åh den som är så ful. Klart att jag förstår att funktionen och känslan egentligen är viktigare. Men ändå. Inte snygg.

    SvaraRadera
  3. håller med förgående talare ful som bara den ser ut som en hög stol på hjul...men smaken är som baken

    SvaraRadera
  4. Okej som liggvagn men sen spricker det , sitta så där öppet och exponerat som man gör i den sittvagnen nej inte vidare ombonat och mysigt , som en tex 5 månaders behöver, ingen extra plats för ngt , måste kännas som att sitta i en cykelsitts och tänk i detta väder ... men smaken är som baken och annars finns alltid blocket :)
    Lycka till med lilla Penny !

    SvaraRadera
  5. "Bagageutrymme/tillhörande korg" under vagnen är bra att ha då man är en sväng till mataffären. Denna vagn verkar knappt ha något sådant. Trist och jobbigt för er! Tacka vet jag Bugaboo!=)

    SvaraRadera
  6. det är så svårt att ta till sig vad andra säger vad gäller sånt, jag vet, men om jag vore du så skulle jag fråga dina 2-3 bästa väninnor som har barn vad de tycker är allra viktigast att tänka på vad gäller vagn och be dem bedöma den ni valt INNAN ni gör ett felköp som ni ångrar. Jag tror att den där vagnen är superbra shoppingvagn de första månaderna men offroad, tja jag vet inte men jag är en emmaljunga-fan och där har du en riktig vagn för alla situationer och ett riktigt bo för din unge i flera år framöver. Lycka till i alla fall!

    SvaraRadera
  7. Nej, helt ärligt så är den både ful och opraktisk. Har två ungar själv och den där uppfyller nog inga av mina krav på en vagn. Fast jag har ägt flera stycken just för att jag inte hade koll från början, jag heller.

    SvaraRadera
  8. http://www.dn.se/ekonomi/bristande-sakerhet-i-dyraste-sittvagnen

    SvaraRadera
  9. Hahah jag gick in här i tron om att jag var på Calles blogg så jag läste alla inlägg så. Tänkte att vad har han gjort med tänderna och varför har han massa vänninor på kontinenten? Hahah ja det var roligt.

    Ang Stokke så trodde jag helt ärligt första gången jag såg den att det var en vagn för cp-skadade barn och hade ont i magen hela dagen. Sen såg jag den igen och insåg mitt misstag. Håller faktiskt med om att den verkar riktigt omysig när väl sittern är på plats..

    Hoppas ni har en trevlig kväll hos Schulmans!

    SvaraRadera
  10. Skulle fundera ett varv till på val av vagn. Kanske inte den mest praktiska eller smarta vagnen, dock väldigt dyr och ful. Ta ett varv till och kolla på Kronan, deras vagn är bra.

    SvaraRadera
  11. Min dotter har den och är jättenöjd....lycka till med bebisen

    SvaraRadera
  12. Ja berätta vad du gjort med tänderna? Jag är nyfiken på att göra nåt med mina men vågar inte tror jag

    SvaraRadera
  13. min vän hade en stokke.. hon köpte ny när sonen blivit 1½ knappt, då hade hon lessnat totalt... hon tyckte den var osmidig, tog sig absolut inte fram i snö, inte sådär stadig som en vanlig vagn, inte det minsta ombonat för en bebis när dom byter till sittdelen. Och ingen korg att kunna lägga en påse när man handlat..
    De där med sittdelen också.. små barn, även större behöver viloläget, men raka ben o kropp.. det får dom inte i många av dagens vagnar eftersom dom är formade ungefär som en cykelsits, och antingen kan man vicka ryggstödet, eller så måste man vicka hela sittdelen.. och då kommer ju fötterna upp i luften?
    Men det är erat val, hoppas ni blir nöjda :) Jag tänkte bara dela med mig av vad jag hört om vagnen. :) Lycka till med bebben! Kram Tina

    SvaraRadera