måndag 24 maj 2010

Asien eller Europa

Jag undrar en sak finns det någon statistik på vad som är mest lönsamt.

1: Semestra i Europa där flygbiljetten i princip inte kostar någonting, men uppehälle, aktiviteter och mat är relativt dyrt.

2: Semestra i Asien eller Latinamerika där flygbiljetten oftast är ganska dyr men man lever/äter och bor bättre för pengarna.

Betyder det att man går break even oavsätt vilket av valen man gör, eller finns det något som är ett lönsammare alternativ än det andra?

9 kommentarer:

  1. Ska du åka på en längre semester ska du åka till Asien, ska du på en kortare åker du till Europa? Verkar ju bli någon slags tumregel i alla fall.

    SvaraRadera
  2. Instämmer. Det beror på hur länge du ska vara borta. Tror den magiska gränsen ligger vid två veckor. Längre än två veckor= Asien.

    SvaraRadera
  3. Cykla istället för flyg, då hinner du åka igenom europa också, bästa av båda världarna

    SvaraRadera
  4. Beror väl på vad för semester och under vilken årstid. Polen är ett exempel på ett land som folk inte åker till fast att det finns fantastiska stränder, skidorter, rikt kulturliv, god mat och allting är hur billigt som helst.

    SvaraRadera
  5. Du får mycket schysstare boende för pengarna i Asien. Vi hyr en 3-rumsvilla med egen tomt inkl pool på Koh Tao. Thailand, för ca 1500:- per natt. Lycka till att hitta det i Europa! Dessutom är maten fantastisk och extremt billig (om man gillar thaimat förstås!). Downfallet är väl att drinkarna inte är desamma i Thailand som i Barcelona etc.. Men det kan jag leva med.

    SvaraRadera
  6. Det beror helt på hur länge du är borta! Tumregel är att kortare än 2 veckor i Europa är billigare, medans längre än två veckor är billigare utanför Europa.

    SvaraRadera
  7. Jag tror inget av valen är lönsamt, bägge ärtyvärr en kostnad ävenom man skulle vilja tjäna pemgar på semestern

    SvaraRadera
  8. Fast man far ju tanka pa att restiden gor semestern kortarde ocksa. 12 timmar i ett flygplan ar 12 timmar mindre (mja kanske inte) pa stranden.

    SvaraRadera
  9. Det beror nog pa en himla massa saker. Hur man bor (hotel/hostel/couch surfing/vanner osv), hur lange man ar borta och vad man vill fa ut av resan.

    Jag har till exempel rest runt i Karibien och Centralamerika i 5 manader nu och gjort av med 35 000. Detta ar inklusive allt - flygbiljetter (och annan transport), boende, mat osv.

    SvaraRadera