torsdag 20 maj 2010

Vägen till altaret

Jag funderar på hur vi ska göra när vi gifter oss. I och med att vi båda varit gifta tidigare och jag blivit överlämnad av min far vid altaret till min exman.
Hur gör vi nu?

Ska min exman överlämna mig till Calle?
Mattias vad gör du på nyår?

Eller har ni några andra förslag?

20 kommentarer:

  1. Varför måste man bli överlämnad? Har aldrig hajat det där. Du går från att tillhöra en man till att tillhöra en annan man (vilket ju faktiskt är innebörden från början: två män som byter ägodel) eller vad? Kan du inte bara gifta dig för att du VILL gå altargången fram till din blivande make, utan att någon måste föra fram dig....know what I mean?

    SvaraRadera
  2. Du går själv eller ni båda tillsammans likt en symbol över att ni är på väg mot ert "nya" liv.
    Min mamma är präst och en gång när jag frågade henne om vad hon tyckte om att ens far leder in bruden muttrade hon och tyckte att folk har fått allt för mycket från amerikanska filmer.
    Vill du dock att någon ska leda dig till altaret, be din mamma?
    Gör det som känns rätt, eller be din exman hehe.

    p.s Tänker ni gifta er i kyrkan och ha rosblad a la amerikanska filmer, se till att någon sopar upp dem! (Prästen muttrade lite om det också)

    SvaraRadera
  3. Kan du inte ta dig fram på egna ben? Måste du ha en man som hjälper dig att bli överlämnad till en annan man? Ursäkta om jag låter som Gudrun Schyman på Red Bull, men det är bara en så töntig grej att göra. Trodde du var en cool tjej.

    SvaraRadera
  4. hon driver ju. kom igen. DUH

    SvaraRadera
  5. Men gud, är det ingen härinne som fattar ironi?

    SvaraRadera
  6. Hjääääääääääääääälp Anitha! Jag är en glad göteborgare som i helgen ska åka till sthlm väldigt spontant för att träffa en kickasssnygg kille. Grejen är att om jag ändrar mig så har jag absolut ingenstans att ta vägen. Kan inte du efterlysa en soffa åt en snäll tjej på 19 år?

    SvaraRadera
  7. Ha ha, ja exmannen låter kanon. Själv har jag tre pappor (en riktig bara förstås) men tror jag ska gå fram till altaret i tre omgångar!

    SvaraRadera
  8. Ja, om du anser att du är ägd av en man så behöver du förstås bli överlämnad. Annars kan du ju göra som folk brukar göra och gå fram som två jämlikar till altaret...

    SvaraRadera
  9. Hahahahah ja, och Calles X-fruga kanske kan vara tärna?

    SvaraRadera
  10. Jag tycker inte att det har med ägenderätt att göra om man vill bli överlämnad eller ej! Kan ju lika gärna handla om att man ser det som ett tecken på att pappan ger sitt godkännande eller visar att han känner sig lugn över sin dotters val. Kan tolkas på många sätt.
    Hon ska väl inte ledas fram i koppel? ;D

    Vore jävligt kul och annorlunda om exet skulle lämna över!
    Kör på den, kryp in baklänges eller hoppa säck in i kyrkan. Gör det som känns rätt för er! :D

    SvaraRadera
  11. HAHHAHAH ja det är ju frågan

    SvaraRadera
  12. C:
    Hehe och du tycker inte det faktum att pappa då skall "godkänna" partnern i fråga känns lite....ute?

    SvaraRadera
  13. Ang. föregående kommentarer. Jag gick med min far.... Och även om mitt feministiska jag revolterade över det så gjorde jag det pga av min far egentligen. Jag gjorde det pga: 1) Jag visste hur glad detta skulle göra honom, och det är en mkt liten 'uppoffring' att göra om man vill att ngn man älskar skall bli mkt glad. Jag tror att det betyder väldigt mkt för våra fädrar även om de kanske inte erkänner det själva. Spec. i mitt fall för jag är enda dottern. 2) Det var ett bra sätt att involvera honom i själva ceremonin )utan att ha honom ha en mer aktiv roll)
    I efterhand var jag faktiskt glad av den enkla anledningen att jag HATADE att skrida fram framför ett gäng människor (trots att det var utomhus och ett relativt litet bröllop) så jag vet att jag hade liksom rusade fram vilket inte hade varit så bra. Så pappa höll takten och det var jag tacksam för. Jag var också ganska nervig så det hjälpte att inte gå själv. Sedan kan man ju såklart gå med gummen (symboliskt känner jag eeehhh du skall ju gå emot din framtid), med ett syskon, en bra vän, en ex-man eller vem som. Du kan ju kanske gå med din far igen.... Han kan använda det som roligt stoff för sitt tal senare. Hehe

    SvaraRadera
  14. Mattias Flink kan nog få vissa svårigheter med överlämnandet, han lär ju söka permis redan nu isf...

    SvaraRadera
  15. Kolla med Mattias. Inte mer än rätt. Det bästa vore om han, för att porträttera er skiljsmässa på ett symboliskt vis lämnar dej. Alltså inför gästerna i kyrkan på din och Calles bröllopsdag. Ni startar framme vid altaret och han lämnar dej ensam kvar efter en psalm el dyl. På så sätt blir det högst naturligt att han efter lämningen hämtar den man som ska ta över dej, i det här fallet Calle och går ut med honom till dej. Så att det blir rätt.

    SvaraRadera
  16. Varför inte ha en baklängesceremoni där din pappa tar tillbaks dig från Mattias? Sen kan han föra dig till altaret mot Calle där du hör hemma.

    (nån hann visst före med min idé...)

    SvaraRadera
  17. Jag tycker ni kör en show ala "It´s us now o ingen har tidigare funnits".........Gå in tillsammans! Löööve

    SvaraRadera
  18. Men det är så OTIDSENLIGT att bruden förs till altaret av sin far!
    Med modern teknik kan hon ju finnas med på länk direkt från farsans källare. Istället för att växla ringar överlämnar brudens far en guldpläterad kopia av källarrumsnyckeln med ett högtidligt "She's all yours, buddy boy!"

    SvaraRadera
  19. Jag hoppas innerligt att du är ironisk.
    Om du följt med i kommentarsfältet på Calles blogg, så vet du att ni kanske borde se över era s.k jämställda åsikter. Otroligt reaktionärt med överlämnande i samband med bröllop.

    SvaraRadera
  20. låt e-type leda dig - han besudlade dig väl innan både flinken och calleponken.

    SvaraRadera