lördag 22 maj 2010

Smart?

Vad jag slås av flera gånger av när man pratar historia om dom gamla grekerna eller romarna.
Var dom nu var så jävla smarta och begåvade som det onekligen verkar att dom vara, Varför kom dom då inte på det som vet idag?
Det borde gått fortare med allt egentligen. Varför tog det så lång tid. Var dom verkligen så smarta som det verkar?
Konstigt. Det är något som inte stämmer.

6 kommentarer:

  1. Hahaha, men nu skämtar du va? Trodde du var rätt smart, hehe.

    Ja jävlar :)

    SvaraRadera
  2. Var dom så smarta som dom verkade vara så konstiga om dom nu var så bra som dom vekar idag.

    wtf

    SvaraRadera
  3. jobbigt att prata om folks smarthet/osmarthet när man skriver som en kratta. självklart gör du det för att du postar från ngn gammal mobil el dyl, du är ju ett geni annars!, men ändå. gör om gör rätt, vi kör på det.

    SvaraRadera
  4. Detta inlägg ska ses som ett följdresonemang på föregående vattenspolningsproblematik, antar jag? Att inte Arkimedes typ löste detta problem när han ändå satt där i badkaret?

    SvaraRadera
  5. det är inte det att det inte var intelligenta utan de var de verkligen. de är som förebilder för vara åsikter och vårt samhälle idag. det är det att människor mellan oss som har inte direkt varit så intelligenta och inte velat ha den samhällskonstrukturen som vi har idag. det går inte att skylla på människor som "uppfann" demokrati utan de människor som under århundraden rivit den isär. osmart sagt kanske mer av dig.

    SvaraRadera
  6. Fattar du hur lite vi vet än idag? Ingen vet ens hur hjärnan fungerar fullt ut! och det är ändå något som alla människor har.

    Vi vet i princip lika mycket som de gjorde på den tiden om man ställer det i kontrast med hur mycket det finns kvar att upptäcka och lära och "veta". Det skiljer nog inte ens i promille mellan deras intelligens/vetskap och vår.

    SvaraRadera